”Vâlcea e în EuROpa. EUropa e la Vâlcea. EUROPE DIRECT”

Restricții de circulație rutieră la Băbeni, Blidari, Voineasa și Câineni
14/06/2021
Primăria Râmnicu Vâlcea a mai primit 5 milioane de lei de la bugetul de stat pentru locuinţele sociale care se construiesc în Ostroveni Sud
14/06/2021

O nouă generație de peste 420 de centre EUROPE DIRECT  și-a început activitatea în întreaga Uniune Europeană. Cu un mandat care va dura până la sfârșitul anului 2025, centrele vor aduce UE, politicile și valorile acesteia în toate colțurile Europei, stabilind o legătură importantă între instituțiile UE și cetățeni.

Ele vor contribui la explicarea modului în care Europa combate pandemia de COVID-19 și redresarea economică prin intermediul programului NextGenerationEU, abordând tranziția verde și tranziția digitală.

Suntem onorați să facem parte din Rețeaua de Centre EUROPE DIRECT România! Este o performanță a județului Vâlcea, a Bibliotecii Județene ”Antim Ivireanul”, a vâlcenilor mai informați și a Consiliului Județean Vâlcea care a continuat ”tradiția” de a sprijini, în continuare, existența Centrului prin cofinanțarea proiectului.

Pentru a marca acest moment important din viața comunității vâlcene și mai ales al Bibliotecii noastre, vă invităm la un eveniment de promovare al Centrului EUROPE DIRECT Vâlcea, aflat la un nou mandat – 2021 – 2025: ”Vâlcea e în EuROpa. EUropa e la Vâlcea. EUROPE DIRECT!” Evenimentul va avea loc în data de 17 iunie 2021, între orele 10 – 12, la Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul” Vâlcea, structura-gazdă. Evenimentul va fi moderat de jurnalistul Ovidiu Nahoi, redactor-șef RIF. Agenda evenimentului va fi transmisă în timp util.

Mandatul EUROPE DIRECT  Vâlcea este de:

* a asigura informarea obiectivă și oportună cu privire la chestiunile europene;

* a interacționa cu cetățenii referitor la starea și viitorul Uniunii Europene;

* implică publicul în evenimente de informare, comunicare, dialoguri offline și online;

* promovează cetățenia europeană activă în școli etc.

Dana Rădulescu, Coordonator Europe Direct Vâlcea
Ioana Mazilu Manolescu, consilier de comunicare ED

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.