COVID-19 în județul Vâlcea – situația epidemiologică la data de 16 iunie 2021

3,45 % – rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Vâlcea în luna mai 2021
15/06/2021
Visezi să transformi pasiunea pentru gaming într-o carieră? Află ce lucruri caracterizează o astfel de meserie
17/06/2021

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 16.429 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.   

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 25  persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 6 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 14 au forme medii și 5 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, exista două focare de SARS-CoV-2, identificate într-o unitate sanitară.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 60.238 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 45.627 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 105.865 de teste în județul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent, 18 persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 4 persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Reamintim cetățenilor că, pentru a obține informații legate de COVID-19 și de măsurile care se aplică în această perioadă, pot apela următoarele numere de telefon, puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică Vâlcea:

 • CALL CENTER – 021 414 44 50 – program Luni – Duminică 08:00 – 22:00;
 • 0758 061 438 (disponibil non-stop);
 • 0250 747 720 cu program de funcționare:  Luni – Joi  08:30- 16:30 și Vineri  08:30 – 14:00.

În cadrul campaniei  de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4 ianuarie 2021, au fost vaccinate până în prezent 77.696 de persoane.

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) este de 145.438, dintre care 125.313  sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 4.345 sunt doze de vaccin Moderna, 11.365 sunt doze de vaccin AstraZeneca și 4.415 sunt doze de vaccin Janssen.

 • Număr persoane vaccinate cu doza nr. 1: 77.696
 • Număr persoane vaccinate cu doza nr. 2: 67.742

În cursul zilei de ieri, 15.06.2021, au fost vaccinate 561 persoane:

 • 304  persoane (doza nr. 1)
 • 257 persoane (doza nr. 2)

Din cele 304 doze administrate pentru efectuarea dozei de vaccin nr. 1 s-au utilizat:

 • 114 doze vaccin Pfizer BioNTech
 • 190 doze vaccin Janssen

Pentru efectuarea celor  257   doze de vaccin (doza nr. 2) s-au utilizat:

 • 227 doze vaccin Pfizer BioNTech
 • 30 doze vaccin AstraZeneca

Administrarea dozelor de vaccin anti COVID-19 în centrele de vaccinare de ieri:

 • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 10 Rm Vâlcea: 24 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Preda Buzescu” Berbești: 12 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul orașului Bălcești: 18 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic „Brătianu” Drăgășani: 36 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Forestier Rm Vâlcea: 57 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” Rm Vâlcea: 48 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Budești, satul Ruda (cămin cultural): 18 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Călimănești: 12 doze
 • Sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu” Horezu: 18 doze
 • Sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 Rm Vâlcea: 30 doze
 • Spitalul Orășenesc Brezoi: 12 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Mihăești, sat Buleta: 42 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Orlești: 12 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Sutești: 23 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Teoretic Lădești: 12 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „ George Țărnea” Băbeni: 12 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „ Antim Ivireanu” Râmnicu Vâlcea : 30 doze

Vă informăm că, urmare a activității de vaccinare reduse, au fost suspendate temporar urmatoarele centre de vaccinare:

 • Orașul Râmnicu Vâlcea – unul dintre cele două centre de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale ”Anton Pann” (se continuă vaccinarea în celălalt centru din aceeași incintă cu vaccin Pfizer BioNTech);
 • Orașul Călimănești – centrul de vaccinare cu vaccin AstraZeneca din cadrul campusului școlar/Liceul Tehnologic Călimănești – (se continuă vaccinarea în celălalt centru din aceeași incintă cu vaccin Pfizer BioNTech);
 • Comuna Budești – centrul de vaccinare cu vaccin AstraZeneca din cadrul Căminului cultural din satul Ruda (se continuă vaccinarea în celălalt centru din aceeași incintă cu vaccin Pfizer BioNTech)).

Precizăm că, în prezent, în județul Vâlcea sunt operaționale 18 centre de vaccinare comunitare din județ: șase centre în municipiul Râmnicu Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale Anton Pann (un centru), sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 10, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca, sala de sport a Liceului „Antim Ivireanul” – centru de vaccinare cu vaccin Moderna și vaccin Janssen și Centrul de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Băbeni (sala de sport a Liceului „George Țărnea” – centru de vaccinare cu vaccin Moderna), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orasul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Berbești (în cadrul Liceului „Preda Buzescu”), un centru în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar/Liceul Tehnologic Călimănești – un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech), un  centru  în comuna Budești, satul Ruda (în cadrul Căminului cultural –un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech), un centru în comuna Lădești (sala sport din cadrul Liceului Teoretic Lădești), un centru în comuna Mihăești (în cadrul Căminului cultural din satul Buleta), un centru în comuna Orlești (în cadrul Căminului cultural din satul Orlești) și un centru în comuna Sutești (în cadrul sălii de sport din satul Mazili). Totodată, în cadrul acestor centre comunitare din județ sunt și patru echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private, precum și persoanele cu dizabilități (imobilizate) care au solicitat vaccinarea.

De asemenea, vă informăm că, începând cu data de 7 mai 2021, a fost demarată în județ și campania de vaccinare cu vaccinul Janssen (de la producătorul Johnson & Johnson). Acest vaccin se administrează atât  în cadrul cabinetelor medicilor de familie care și-au exprimat dorința de a vaccina cu vaccin anti COVID-19, cât și în centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Antim Ivireanul” Râmnicu Vâlcea.

Lista medicilor de familie din județ care vaccinează cu vaccin Janssen poate fi găsită pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Vâlcea: www.aspjvalcea.ro.

Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară.

sursa: Instituția Prefectului Județul Vâlcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.