Visezi să transformi pasiunea pentru gaming într-o carieră? Află ce lucruri caracterizează o astfel de meserie

COVID-19 în județul Vâlcea – situația epidemiologică la data de 16 iunie 2021
16/06/2021
”Jocul de-a măcelul” o nouă premieră la Teatrul Anton Pann
18/06/2021

Majoritatea oamenilor asociază jocurile video sau gaming-ul cu o pierdere de timp. Însă, ceea ce a început inițial ca o simplă distracție în timpul liber se poate transforma într-un job cu normă întreagă. 

Desigur, asta nu este o regulă general valabilă, ci depinde foarte mult de gradul de implicare, pricepere și munca depusă, la fel ca și în sport. Dacă ai bătut mingea în fața blocului toată ziua, nu înseamnă că te vei transforma în fotbalist, însă dacă iei acest sport în serios, te antrenezi și te alături unei echipe, ai toate șansele.

Ce trebuie sa faci pentru a fi un gamer profesionist

1. Investește în echipament de calitate

În primul rând, trebuie să investești în dispozitive profesionale și de calitate.

Dacă ești o persoană independentă financiar, ai libertatea de a alege, în măsura în care îți permite bugetul, din oferta variată de tastaturi pentru gaming, monitoare cu o rezoluție foarte bună și o diagonală mare, căști cu izolare fonică și un scaun cu susținere lombară bună.

Pe Lerato.ro poți găsi o varietate de produse de înaltă calitate, dar și echipamente ideale pentru gameri aspiranți și la început de drum.

2. Nu uita de rutină și organizare

A fi gamer profesionist nu înseamnă că te închizi în casă, izolat de toată lumea, lovind violent în tastatură și țipând în microfon la ceilalți adversari, ba dimpotrivă. Cei mai mulți gameri profesionali sunt oameni educați, organizați și cu o anumită conduită, deoarece au un exemplu de dat celorlalți jucători amatori care îl urmăresc. Așadar, școala ar trebuie să rămână în continuare o prioritate, nu confunda pasiunea cu viciul.

Totodată, mulți gameri profesioniști și-au transformat pasiunea într-un job prin integrarea într-un club special de gaming și stabilindu-și un orar organizat, sesiuni bine conturate și cu un program ce trebuie respectat. Cei mai buni gameri din lume au în orarul lor chiar și 9 ore de joc pe zi.

3. Participă la competiții

Orice gamer profesionist participă la competiții locale, naționale sau chiar internaționale, iar premiile nu sunt deloc neglijabile. Aceste competiții sunt înregistrate oficial sub denumirea de esports și au chiar și zeci de mii de spectatori.

4. Ține cont de un stil de viață sănătos

Deși în aparență cele două activități par a se contrazice, de fapt ele au o foarte mare legătură. Indiferent de jobul full time pe care îl ai, cu un program de 8-9 ore pe zi, nu ai putea funcționa dacă nu te-ai odihni suficient și nu te-ai alimenta corespunzător.

Aceeași regulă se aplică și în cazul gamingului. Imaginea cu un tânăr cu ochii roșii de nesomn, ce are adunat în jurul său ambalaje goale de la mâncare fast-food și băuturi energizante nu se identifică cu imaginea unui gamer profesionist. Trebuie sa dormi suficient, să mănânci sănătos, în limita posibilităților, și să încerci să faci mișcare. Fie exerciții fizice, fie simple plimbări. Altfel riști să-ți deteriorezi sănătatea.

Deși mentalitatea socială încă este în schimbare, gaming-ul începe să devină recunoscut ca sport profesionist și un domeniu în care poți face carieră. Totodată, acest domeniu include și alte posibilități de dezvoltare, precum meseria de game tester, game developer, etc.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.