”Jocul de-a măcelul” o nouă premieră la Teatrul Anton Pann

Visezi să transformi pasiunea pentru gaming într-o carieră? Află ce lucruri caracterizează o astfel de meserie
17/06/2021
ING Bank a finanțat cu 20 milioane lei Damila
18/06/2021

Teatrul Anton Pann anunţă premiera spectacolului ”Jocul de-a măcelul” de Eugene Ionesco, vineri și sâmbătă, respectiv pe 19 și 20 iunie 2021. Premiera va avea loc în Sala Mare, la ora 19.00. Regia spectacolului este semnată de Alexandru Nagy, scenografia, Adrian Damian.

”Jocul de-a măcelul” relevă modul în care oamenii se autoizolează într-un “spațiu al grijii” în care își pierd identitatea și sensul existenței. Este halucinantă precizia cu care dramaturgul Eugéne Ionesco, a reușit să surprindă încă de acum cincizeci de ani absurdul reacțiilor umane în fața unui pericol iminent dar invizibil.”

„O boală misterioasă s-a abătut asupra ORAȘULUI. 190.000 de morți doar în două zile. Autoritățile cer denunțarea celor bolnavi. Cauza acestei epidemii este necunoscută. Cine are interes ca această boală să continue? Noi? Nu se poate, căci noi murim de pe urma ei”. Tema abordată în spectacol seamănă izbitor cu realitatea Epidemiei de Coronavirus, realitatea pe care o trăim și noi la ora actuală.

Alexandru Nagy: Actor, regizor şi tenor. După absolvirea Facultății de Teatru a U.N.A.T.C “I.L. Caragiale” Bucureşti și al programului de master din Marea Britanie – Theatre Directing – East 15 Acting School, London – University of Essex, Alexandru Nagy, urmează cursurile de Master ale Facultăţii de Interpretare Muzicală secţia Canto Clasic în cadrul U.N.M.B.- clasa profesor Silvia Voinea. Un fenomen, așa îl putem caracteriza pe Alexandru Nagy. Pentru pasiunea sa pentru muzică, moștenită de la părinții săi, tatăl tenor, mama violonist, la numai 23 de ani, în 2013, montează la Opera din Brașov “Il Tabarro” de Giacomo Puccini și se înscrie ca cel mai tânăr regizor de operă din România. În prezent este Asistent de Regie la Opera Națională din Bucureşti. A regizat mai multe producţii de teatru, peste 35, operă şi musical. A participat la numeroase festivaluri naționale și internaționale. La numai 31 de ani a fost distins cu peste 25 de premii. Despre Alexandru Nagy se poate vorbi mult și la superlativ. În 2021, la invitația  managerului Teatrului Anton Pann, Tavi Costin, împreună cu Adrian Damian, montează spectacolul ”Jocul de-a măcelul” de Eugen Ionesco.

Adrian Damian– scenograf: ”Acest proiect reprezintă pentru mine o premieră din multe puncte de vedere. Este prima dată când lucrez la Teatrul Anton Pann, prima dată când colaborez cu regizorul Alexandru Nagy dar și prima dată când un text al lui Ionesco pare desprins dintr-un jurnal de știri actual. Cred că e important ca teatrul să dezbată teme actuale, teme vibrante, teme esențiale așa cum sunt reacțiile umane în fața pericolului și al morții iminente și este extraordinar când poți să o faci pe texte geniale așa cum e cel al lui Ionesco care evocă aceste teme surprinzând chiar și umorul lor absurd. ”Adrian Damian este un nume pentru scenografia românească și nu numai.  În CV-ul său sunt trecute peste 40 de spectacole realizate cu unii dintre cei mai renumiți regizori din țară. Un loc aparte în cariera sa îl reprezintă colaborarea cu regizorul Mihai Măniuțiu alături de care a realizat 21 de spectacole dintre care „Viața e vis” sau „Iarna”, nominalizate de juriul UNITER pentru cea mai bună scenografie a anului, „Domnul Swedenborg vrea să viseze” sau „Cafeneaua Pirandello” – laureate cu premiul Cel mai bun spectacol la Festivalul de Teatru de la Oradea. Cu foarte multe premii, Adrian Damian este nominalizat și în 2021 la Gala Premiilor UNITER, categoria Cea mai buna scenografie. Referitor la spectacolul de la Teatrul Anton Pann, Adrian Damian spune „Am încercat să creez un spațiu scenic care să fie un partener pentru actori, mai degrabă o materie scenică decât un decor, inspirându-mă din realitatea pe care am trăit-o cu în ultimul an”.

  • Distribuția: Réka Szász, Anca Dinicu, Denisse Moise, Kostas Mincu, Ștefan, Pavel, Andrei Cătălin, Vasile Marinoiu.
  • Coregrafia: Flavia Giurgiu.
  • Coloana sonoră: Andrei Doboș.
  • Asistent scenografie: Alexandra Lupeș.

Premiera spectacolului ”Jocul de-a măcelul” de Eugene Ionesco, de la Teatrul Anton Pann, care va avea loc în zilele de sâmbătă și duminică, respectiv pe 19 și 20 iunie, este cel mai asteptat eveniment al acestei stagiuni. Poftiți la teatru, acesta este invitația celor de la Teatrul Anton Pann.

Daniela Ștefănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.