În județul Vâlcea continuă acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu Sars-Cov-2

AJOFM Vâlcea: 260 locuri de muncă vacante în UE prin intermediul EURES
09/07/2021
În ultimele 48 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 54 de misiuni
12/07/2021

În perioada 9-11 iulie 2021, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Vâlcea, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 157 de societăți comerciale, 796 mijloace de transport, au fost verificate/legitimate 2.022 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale conform prevederilor Legii 55/2020, în valoare de 6.000 de lei.

De asemenea, portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu  în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun.

***

Reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.