În ultimele 48 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 54 de misiuni

În județul Vâlcea continuă acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu Sars-Cov-2
12/07/2021
Iată 3 lucruri pe care nu le știai despre cursele cu autocarul
12/07/2021

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru 45 de situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: 10 traumatisme, 7 accidente rutiere,  26 de diverse afecțiuni medicale și două situații de asistare persoane.

După acordarea primului ajutor calificat, toți pacienţii au fost monitorizați și transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare. 

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în ultimele 48 de ore pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată, după cum urmează:

  • incendiu în localitatea Grădiștea unde a ars vegetația pe circa 1000 mp;
  • incendiu în localitatea Ghioroiu unde a ars vegetația pe circa 10 hectare de miriște;
  • incendiu vegetație uscată în Drăgășani (incendiu provocat de un arc electric pe malul drept al râului Olt, la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Acesta a fost stins în faza incipientă).

În două cazuri, cauza declanșării flăcărilor a fost folosirea focului pentru generarea incendiilor, autorii fiind neidentificați.

Având în vedere faptul că majoritatea incendiilor, din perioadele caniculare, se produc la vegetaţie uscată, iar la baza izbucnirii acestora stă neglijenţa cetățenilor, recomandăm să se ţină cont de următoarele măsuri de prevenire:

  • Arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.
  • În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.

Dacă totuși curățarea terenurilor de resturi vegetale se face prin ardere, trebuie respectate următoarele reguli:

  • trebuie să existe condiţii meteorologice fără vânt;
  • se face parcelarea miriştii în suprafeţe de maximum 10 ha, prin fâşii arate;
  • izolarea zonei de ardere prin executarea de fâşii arate care să izoleze zona faţă de căi de comunicaţie, construcţii, culturi agricole învecinate, instalaţii sau fond forestier;
  • desfăşurarea arderii se face numai pe timp de zi, în prezența unor persoane care să asigure supravegherea și care să aibă la îndemână mijloace de intervenție/stingere (lopeți, tractor cu plug, cisternă cu apă, și alte mijloace de primă intervenție;
  • Pe terenurile în pantă, arderea miriştii se face pornind din partea de sus a pantei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.