Iată 3 lucruri pe care nu le știai despre cursele cu autocarul

În ultimele 48 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 54 de misiuni
12/07/2021
Ce ar trebui să știe TOȚI profesorii și elevii din Vâlcea despre platformele de predare online
12/07/2021

Munca peste hotare este o necesitate pentru majoritatea românilor plecați în străinătate. Atunci când există posibilitatea, aceștia caută cele mai sigure și ieftine metode de a se întoarce acasă, iar autocarul este opțiunea cel mai des întâlnită. Există mai multe avantajele ale acetui tip de transport, pe care trebuie să le cauți atent atunci când alegi compania cu care vrei să călătorești. Dacă vrei să știi care sunt lucrurile la care trebuie să fii atent când îți alegi cursa, citește în continuare acest articol.

Iată ce trebuie să ai în vedere când îți alegi cursa

Dotările autocarului

Pentru călătoriile lungi, cum sunt cursele din Italia spre România, ai nevoie de un autocar care să aibă toate facilitățile. Poate nu te-ai gândit, dar este bine să știi că există autocare care au toaletă în interior, lucru care va reduce numărul de opriri pe parcursul călătoriei. O altă dotare de care ai nevoie este wifi-ul, fiindcă se întâmplă adesea să nu ai semnal sau să ai probleme cu roamingul și de aceea este bine să ai o rețea de rezervă. Majoritatea concediilor sunt vara și ar fi neplăcut să călătorești fără aer condiționat. O agenție cunoscută pentru profesionalism și autocare cu dotări de ultimă generație este tabitatour.ro.

Ora de plecare

Alege cu atenție ora de plecare. Majoritatea companiilor de transport public au scrisă ora de plecare, cât și pe cea de sosire pe bilet. Este recomandat să alegi o cursă care se desfășoară pe timpul nopții, astfel timpul va trece mai ușor și vei ajunge în România pe zi. Este bine să știi că trebuie să te prezinți la locul de plecare cu cel puțin 15 minute înainte de începerea cursei, altfel este posibil să îți pierzi dreptul de îmbarcare. Organizează-ți toate actele, fiindcă acestea sunt verificate la vamă, dar și șoferul autobuzului are dreptul să te legitimeze. O bună pregătire te va ajuta să eviți o situație neplăcută care îți poate compromite călătoria.

Bagajele

Ai grijă de lucrurile tale atunci când călătorești cu autocarul. Este de preferat să folosești o geantă sau un buzunar pentru documente și bani, iar restul de lucruri să fie într-un bagaj separat. De cele mai multe ori, agenția asigură transportul gratuit al bagajului de mână care nu depășește greutatea de 7 kg. Anunță imediat șoferul dacă sesizezi ceva nepotrivit, cum ar fi o persoană care caută în lucrurile care nu îi aparțin. Trebuie să știi că e necesar să anunți șoferul dacă ai un pachet mai mare decât cel descris mai sus, fiindcă este posibil să fie percepută o taxă suplimentară pentru acesta. 

Călătoria cu autocarul are multe avantaje, dacă ești atent la detalii și alegi agenția care să îndeplinească toate criteriile de mai sus. Mai mult, poți alege din mult curse ora la care dorești să pleci și orașul din România în care vrei să ajungi, lucru care nu este posibil cu avionul, fiindcă nu exista aeroport în fiecare oraș. În plus, procedura de călătorie este mult mai simplă, mai ales că ai posibilitatea de a transporta la un preț redus bagaje cu o greutate și dimensiune mai mare. Alege o agenție cu seriozitate care să îți ofere toate condițiile unei călători perfecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.