Care sunt investițiile prioritare când vine vorba de mașina ta? Aspecte elementare ce nu trebuiesc neglijate

A ajuns după gratii după ce a omorât un om cu o bâtă din lemn
22/07/2021
Zilele Imnului Naţional 2021 la Râmnicu Vâlcea – concerte pentru toate gusturile la Shopping City
27/07/2021

Din păcate, tot mai mulți oameni aleargă după mașini pe care nu și le pot permite, iar din și mai multe păcate, aceștia ajung să le și cumpere. Cum adică ? A nu se neglija faptul că prețul, valoarea actuală a acelei mașini este una, o sumă fixă, însă cheltuieli vor tot urma după ce o cumperi. Plus că în unele cazuri, pe lângă stricarea unor piese mari, sau alte astfel de probleme, taxele, impozitele și multe alte plăți pot fi mai scumpe decât mașina în sine, evident, dacă aceasta a fost cumpărată la mâna a doua, strategie ce este foarte avantajoasă, datorită unui raționament simplu: la fel ca unui telefon, televizor, calculator, sau orice altceva, odată cumpărată mașina și folosită câtuși de puțin, valoarea acesteia va scădea considerabil, în medie, undeva la 30%. Pe lună ce trece, valoarea continuând să scadă din ce în ce mai mult.

Aspecte elementare pe care nu le poți trece cu vederea când vine vorba de mașina ta

După cum aminteam, mașina este un continuu generator de costuri. Acestea vor fi mai mici sau mai mari, în funcție de modelul mașinii, de an, în funcție de suma tuturor aspectelor acesteia. Dincolo de asigurarea RCA, ce este obligatorie în cazul tuturor mașinilor înmatriculate, impozitul auto și rovinieta, investițiile prioritare sunt :

  • Calitatea combustibilului – Un combustibil de calitate niciodată nu va provoca depuneri pe supapele de admisie, consumul poate fi mai redus, cu un procent destul de mic, însă poate fi redus, deoarece arderea va fi eficientă, motorul va funcționa în cele mai optime condiții. Chit că mașina este foarte bună, chit că este vorba despre un model mai vechi, aceasta în timp se va strica, deoarece combustibilul de calitate inferioară conține foarte multe impurități, se va produce o pilitură ce va ajunge în injectoare, în toată instalația și într-un final se va ajunge la o pagubă de sute, mii de euro.
  • Anvelopele – siguranța, confortul, puterea mașinii depind într-o mare măsură de anvelope, să nu amintim de aspectul estetic. Anvelopele reprezintă practic singura legătură dintre mașină și asfalt. Acestea sunt de trei tipuri : anvelopele de vară, de iarnă și cele pentru tot anul. Cele de vară sunt proiectate special să reziste la temperaturi înalte, au comportament optim atât pe teren uscat cât și umed, pe anvelopele de iarnă sunt proiectate pentru aderență, iar cele pentru tot anul, bineînțeles însumează specificațiile celorlalte două. Verifică ce ofertele la anvelope sunt pe Anvelope-oferte.ro. Aceștia dispun de o gamă variată de anvelope potrivită tuturor gusturilor și nevoilor.
  • Schimbul de ulei – uleiul în funcție de tip va avea nevoie de un schimb mai devreme sau mai târziu. Presupunând că achizitionezi o mașină, iar producătorul, sau fostul proprietar recomandă schimbarea uleiului la fiecare 15.000 de km, lucru pe care din diverse motive l-ai omis. Ce se întâmplă cu mașina după ce parcurgi mai mult de km respectivi cu același ulei ? Depuneri pe motor, lucru ce în ultimă instanță va duce la distrugerea acestuia, situație extrem de scump financiar de remediat.
  •  Discurile de frână – Cel mai important mecanism de securitate este frânarea. Discurile de frână pot fi produse din fontă sau din materiale compozite. Stare discurilor de frână este influențată de stilul de șofat, agresivitatea acestuia, viteza și distanța de frânare sau terenul.

Acestea sunt doar principalele dintr-o lungă listă a aspectelor importante ale mașinii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.