A ajuns după gratii după ce a omorât un om cu o bâtă din lemn

VIDEO: Surprinşi aruncând gunoiul pe lângă punctele de colectare din Râmnicu Vâlcea
22/07/2021
Care sunt investițiile prioritare când vine vorba de mașina ta? Aspecte elementare ce nu trebuiesc neglijate
24/07/2021

Joi, 22 iulie 2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte, faptă prevăzută de art. 195 C.P.

În prealabil, față de același inculpat, după identificarea sa, în data de 21 iulie 2021, s-a dispus luarea măsurii reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în seara zilei de 19 iulie 2021, în jurul orelor 21.00, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, între inculpat și victimă a avut loc un conflict spontan context în care inculpatul,  folosind  o bâtă din lemn, a aplicat victimei o lovitură în cap, respectiv în zona temporo-parieto-occipitală dreapta. Urmare acestei lovituri, victima a suferit leziuni traumatice severe la nivelul capului, pe fondul cărora aceasta a decedat, în dimineața zilei de 21 iulie 2021, în timp ce se afla internată la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea – Secția ATI.

Investigaţiile au fost efectuate împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale și Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Cercetările sunt continuate de oameni legi pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

***

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.