Percheziții în Râmnicu Vâlcea: Polițiștii au descins la sediile a două societăți comerciale și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală

Mircia Gutău şi-a onorat promisiunea făcută locuitorilor din Feţeni
29/10/2018
Acțiune preventivă organizată de IPJ Vâlcea, în cadrul săptămânii Școala Altfel
30/10/2018

imagine - ARHIVĂ

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Vâlcea au efectuat luni, 29 octombrie 2018, percheziții la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile a două persoane bănuite de evaziune fiscală, un bărbat și o femeie din Râmnicu Vâlcea. 

Polițiștii au descins în Râmnicu Vâlcea la sediile a două societăți comerciale și la domiciliile celor două persoane bănuite de săvârşirea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală, fapte prin care s-ar fi cauzat bugetului general al statului un prejudiciu estimat la 40.000 lei.

În fapt, în perioada 2012-2014, cei în cauză ar fi falsificat mai multe facturi fiscale, pe care, ulterior, le-ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale unui operator economic. De asemenea, aceștia ar fi falsificat decizia privind înregistrarea de TVA, folosind-o în relaţia cu partenerii comerciali, toate în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului statului.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au identificat şi ridicat documente contabile de interes, iar cercetările continuă în cadrul dosarului penal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.