Urmăriți de autoritățile judiciare din Germania, depistați în Dăești și Sutești

Primăria Râmnicu Vâlcea îşi dovedeşte eficienţa la început de an școlar: toţi elevii de la Şcoala Take Ionescu învaţă de dimineaţă!
25/09/2019
Oficiul Național al Registrului Comerțului: situațiile statistice pentru luna august 2019
25/09/2019

imagine ARHIVĂ

Marți, 24 septembrie 2019, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Postului de Poliție Dăești, au depistat un tânăr urmărit internațional pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune, faptă comisă pe teritoriul Germaniei.

Pe numele tânărului, de 24 de ani, din comuna Dăești, există un mandat european de arestare, emis de un judecător din cadrul Tribunalului Districtual din Deggendorf – Germania.

Tânărul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de însușirea pe nedrept a unui bun, faptă prevăzută de art. 246, alin. 1 și alin. 2, din Codul penal german, constând în aceea că s-a mutat într-un loc  necunoscut din România, luând cu sine un autoturism pe care îl trecuse drept garanție la un contract de credit, în valoare de 14.540 euro, încheiat la data de 14 noiembrie 2018.

Fapta se regăsește și în legislația română, putând întrunii elementele constitutive ale infracțiunii de înșelăciune, fapă prevăzută și pedepsită de art. 244, alin. 1 din Codul penal român.

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vâlcea, în vederea predării către autoritățile judiciare din Germania.

În cursul aceleiași zile, 24 septembrie 2019, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale  –  Compartimentul Urmăriri, au depistat un tânăr, de 29 de ani, din comuna Sutești, județul Vâlcea, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de un judecător din cadrul Tribunalului Districtual din Deggendorf – Germania.

Tânărul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută de art. 242, alin. 1, din Codul penal german, constând în aceea că, în dimineața zilei de 24 mai 2019, în jurul orei 04.00, a sustras de la o fermă agricolă, din Osterhofen, un tractor în valoare de peste 20.000 de euro, folosind o cheie de contact originală, sustrasă de pe panoul de chei al fermei.

Polițiștii vâlceni l-au depistat pe tânăr pe raza comunei Sutești și l-au depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vâlcea, în vederea predării către autoritățile judiciare din Germania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.