Au ajuns în arestul IPJ Vâlcea, după ce au furat un seif plin de bani dintr-o societate comercială din Băbeni

Bănuit pentru un furt comis în Ostroveni, reținut de polițiști
14/05/2020
Tragedie în Budești: Bărbat ars de viu într-un incendiu produs la Bârsești
15/05/2020

IPJ Vâlcea

Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea și organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliţiei Oraşului Băbeni efectuează cercetări într-o cauză penală ce are ca obiect mai multe fapte de sustragere de bunuri din societăţi comerciale.

În fapt, în perioada februarie 2019 – mai 2020, două persoane au pătruns pe timp de noapte, prin efracţie, în mai multe societăţi comerciale de pe raza oraşului Băbeni, de unde au sustras mai multe bunuri şi unelte, iar dintr-una dintre acestea a fost sustras şi un seif în care se afla o sumă de bani, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind de peste 50.000 lei.

La data de 13 mai 2020, organele de cercetare penală au efectuat percheziţii la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptelor mai sus menţionate.
De la locaţiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri provenite din activitatea infracţională, precum unelte, scule electrice.

În urma verificărilor efectuate a fost descoperit şi seiful metalic îngropat la cca 700 de metri de locuinţele unde au fost efectuate percheziţiile. Faţă de cei doi suspecţi, organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare au dispus reţinerea pe o durată de 24 de ore.

Prin ordonanța procurorului din data de 13 mai 2020 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei doi inculpați sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută de Codul penal.

Celor doi inculpați le-a fost adusă la cunoștință calitatea procesuală și acuzația, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, fiind prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă în cursul zilei de 14 mai 2020.

Judecătoria Râmnicu Vâlcea a admis propunerea parchetului dispunând arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pe o perioadă de 30 de zile. Cercetările vor continua pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptelor ce fac obiectul cauzei.

***

Începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.