Top 3 locaţii de vis pentru o vacanţă de neuitat – sfaturi pentru iubitorii de călătorii din Vâlcea

Taximetriști luați la puricat de polițiștii rutieri vâlceni
26/06/2020
Adolescent din Ocnele Mari, dat dispărut – a plecat cu oile la păscut și nu a mai revenit
29/06/2020

Dacă eşti un mare iubitor de vacanţe, cu siguranţă te gândeşti la următoarea destinaţie, din care să poţi admira apusul şi să te relaxezi alături de cei dragi. În cazul în  care ai copii, cel mai bine ar fi să alegi un loc care să ofere facilităţi pentru cei mici, spaţii de joacă şi, eventual, o grădină unde să poată alerga în voie.

Pentru că în această perioadă mai există încă restricţii, iar cazurile de coronavirus continuă să apară, ar fi ideal să te orientezi spre locaţii nu foarte aglomerate şi spre destinaţii sigure.

Iată trei destinaţii de vis unde poţi merge cu prietenii sau familia, indiferent dacă îţi doreşti un sejur în România sau peste hotare:

  • Halkidiki este o opţiune excelentă în această perioadă incertă. Grecia a înregistrat cele mai puţine victime răpuse de coronavirus din toată Europa şi e considerată o ţară sigură. Pasionaţii de călătorii spun, totuşi, că cel mai potrivit ar fi să închiriezi o casă sau un apartament cu câteva zile înainte de a pleca spre destinaţia dorită. Asta pentru că, în funcţie de evoluţia cazurilor COVID 19, ar putea interveni diverse măsuri impuse de autorităţi.

Multe unităţi de cazare din Kassandra, situate în apropiere sau chiar pe plajă, pot fi închiriate timp de o săptămână cu sume cuprinse între 2800 şi zece mii de lei. Pentru că soarele străluceşte pe cerul Greciei multe zile pe an, panourile fotovoltaice nu lipsesc din dotările caselor de vacanţă. Astfel, oricât de izolat ar fi satul unde vei ajunge, o să ai acces la toate facilităţile. Ba chiar s-a putea să vii cu idei noi pentru locuinţa ta. Niciodată nu e prea târziu să aduci îmbunătăţiri, iar astfel de panouri solare îţi pot reduce semnificativ cheltuielile lunare din gospodărie. Dacă eşti interesat, descoperă mai multe detalii despre modele şi modul de funcţionare al acestora şi nu mai sta pe gânduri! Dacă plajele grecilor nu le poţi aduce aici, îţi poţi crea aceleaşi facilităţi!

  • Arieşeni este o comună aflată la graniţa dintre judeţele Alba şi Bihor. Situată la 950 de metri altitudine, departe de zgomotul oraşului şi cu privelişti care îţi taie respiraţia, această locaţie este extrem de aproape de numeroase obiective turistice, precum Gheţarul Scărişoara, Groapa Ruginoasă, Peştera Urşilor şi multe alte atracţii naturale. Aşadar, dacă îţi doreşti sănătate şi aer curat de munte, fă-ţi bagajul şi porneşte spre Arieşeni! Nu-ţi face griji în privinţa cazării, deoarece există numeroase pensiuni în zonă, pentru toate gusturile şi buzunarele.
  • Bicaz şi Lacul Izvorul Muntelui sunt zone din judeţul Neamţ cunoscute pentru peisajele minunate pe care le oferă.

 

Dacă îţi doreşti relaxare, aer curat şi o privelişte care să te facă să crezi că eşti în Elveţia, caută locuri de cazare în această regiune. Pentru că eşti, totuşi, în România, drumurile s-ar putea să îţi pună câteva probleme. Cu toate acestea, ar fi păcat să ratezi Cheile Bicazului şi Lacul Roşu, care îţi vor înfrumuseţa sejurul şi te vor face să uiţi, măcar pentru câteva momente, de gropile din asfalt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.