Proiectul de amenajare a unei păduri-parc pe Dealul Capela din Râmnicu Vâlcea a primit aviz favorabil de la Ministerul Mediului

Autocar cu 21 de persoane, implicat într-un accident rutier produs la Tuţuleşti
29/10/2022
Decizii adoptate de Autoritatea de Supraveghere Financiară privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate
02/11/2022

Marţi, 1 noiembrie 2022, Primăriei Râmnicului i-a fost transmis Avizul Favorabil al Comisiei Tehnice de Avizare pentru Silvicultură din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru Studiul de fundamentare privind amenajarea unei păduri-parc pe Dealul Capela.

Terenul vizat are o suprafaţă de 46,552 ha şi a intrat în administrarea Municipiului Râmnicu Vâlcea prin HG nr. 133/27.01.2022 în vederea realizării unor amenajări de tip pădure-parc, ulterior Primăria Râmnicu Vâlcea întocmind un Studiu de fundamentare ce a fost trimis spre avizare specialiştilor din ministerul de resort.

În conformitate cu acest document, lucrările permise pentru amenajarea pădurii-parc de pe Dealul Capela constau, printre altele, în realizarea a aproximativ 5 km de alei sau piste de biciclete din materiale ecologice, cu lăţimea de maxim 2 metri, montarea a 44 de bănci, realizarea unui sistem de iluminat care să lege aleea Castanilor – de-a lungul fostei pârtii de bob – de zona „Boul de piatră” sau amplasarea a 4 puncte de informare şi a unei toalete ecologice.

Ca urmare a avizării Studiului de fundamentare privind pădurea-parc pe Dealul Capela, în perioada următoare vor demara procedurile necesare în vederea realizării amenajărilor aprobate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.