Polițiști vâlceni au refuzat bani oferiți cu titlu de mită – flagrant

Miercuri, primarul Mircia Gutău va sta de vorbă cu râmnicenii în cadrul unei sesiuni de audienţe
17/11/2022
Accident rutier între un autocar și un camion la Călimănești
18/11/2022

Ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au realizat prinderea în flagrant a unei persoane după ce a  oferit sume de bani unor polițiști, încercând astfel să-i determine să nu își îndeplinească în mod corespunzător atribuțiile de serviciu.

Inițial, în data de 12 noiembrie 2022, inculpatul, administrator al unei societăţi comerciale i-a oferit unui agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Fârtăţeşti, județul Vâlcea, suma de 2.000 lei, pentru ca acesta din urmă să nu transmită documentele de constatare întocmite către ofiţerii Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Vâlcea.

În aceeași zi, în jurul orei 08.30, lucrătorul de poliţie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, depistase un angajat al societăţii administrate de inculpat în timp ce comercializa produse de panificație pe raza comunei Fârtăţeşti, fără documente legale.

Ulterior, la data de 15 noiembrie 2022, inculpatul i-a remis suma de 5000 lei şefului Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Măciuca, județul Vâlcea, pentru a nu-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu transmite documentele de constatare întocmite de către lucrătorul de poliţie din subordinea sa către S.I.C.E. din cadrul I.P.J. Vâlcea, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Urmare a denunţului formulat de agentul de poliție, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul DGA – SJA Vâlcea  au procedat la constatarea infracţiunii flagrante de dare de mită, sub coordonarea procurorului de caz, context în care în plicul oferit de către inculpat a fost identificată  suma de 5.000 de lei oferită ofiţerului de poliţie și refuzată de acesta din urmă.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită.

Inculpatul va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă,  pe o perioadă de 30 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.