Dora Gaitanovici lansează albumul „Descântec” pe 11 mai în Râmnicu Vâlcea

În ultimele 72 de ore, salvatorii au gestionat 4.355 situații de urgență
08/05/2023
Târgul ofertelor educaționale ale liceelor din județul Vâlcea
10/05/2023

Dora Gaitanovici continuă turneul de promovare a albumuluiDescântec” și va ajunge pe data de 11 mai în Râmnicu Vâlcea, la Aby Stage Bar.

Solista s-a remarcat în anul 2018, când a ajuns în finala Vocea României. În martie 2022, Dora Gaitanovici a ajuns în finala competiției Eurovision România, unde a interpretat piesa „Ana”. În decembrie 2022 a apărut și primul album intitulat „Descântec”, o chemare la adunare, cu patru povești cu patru teme diferite, fiecare dintre ele cu câte două personaje: Ana – Manole, Cosânzeana – Făt-Frumos, Soarele și Luna, Moldoveanu – Miorița. Povești cu inspirație folclorică transformate în muzică.

„Vedem albumul ăsta ca pe o încercare, un strigăt de adunare. Vrem să vedem cine e cu noi, cine se mai regăsește în stilul ăsta aglomerat, dar în același timp liric, uneori narativ, alteori dur, plin cu de toate din toate părțile. E totodată un experiment, cât și ceva foarte prețios în care ne-am pus pe noi înșine, cu totul. Asta vrem să spunem și la lansare – o poveste. Povestea noastră și cum am ajuns să facem asta… și că vrem să facem asta toată viața. Un album ca un puzzle, în care piesele se întrepătrund și se leagă între ele în cele mai surprinzătoare moduri. Patru povești cu patru teme diferite, fiecare dintre ele cu câte două personaje. Noi le-am dat o voce și le-am transformat în muzică. Din punct de vedere stilistic nu am urmărit ceva anume. E clar că merge spre prog. Inspirația folclorică este imensă, dar resimțită discret. Ăștia suntem noi: Dora Gaitanovici – voce, pian, instrumente de suflat, Dani Bușoi – chitară și voce, Dante – chitară, Dimitrie Milea – bas, Denis Costache – vioară și Codruț Bulfan – tobe. Voi sunteți ultima piesă din puzzle care lipsește. Sperăm că v-am stârnit curiozitatea. Vă așteptăm la lansare.”a declarat formația.

Aproape toate piesele de pe album și-au găsit locul lor în puzzle. Dacă ne detașăm și îl privim de la distanță e și mai surprinzător. Are ceva mistic, ceva magic, a reușit să scoată din artiștii trupei lucruri pe care nici nu știau că le ascund. Nu pare a fi genul de muzică pe care să o asculți, așa, pe fundal în timpul unei discuții sau în mașină. Asta depinde de gusturile fiecăruia, dar e ceva ce nu te lasă să asculți pasiv, să nu fii atent. Așa le-a ieșit, direct din suflet. Au vrut să fie al lor, autentic și așa sunt ei.

„Albumul se adresează tuturor celor care au o doza puțin ieșită din comun de curiozitate, oamenilor cărora le place să se joace, care nu se dau înapoi de la a căuta fiecare fărâmă de sens din spatele a tot ce se întâmplă. Ei ar trebui să asculte albumul ăsta și să găsească în el speranța că într-un final lumea va pune preț mult mai mult pe lucrurile făcute cu un gând și un concept în spate.”a mai completat formația.

Biletele sunt disponibile în rețeaua iabilet: https://www.iabilet.ro/site/event/84572/

???? Studenți/elevi: 30 lei
???? Presale: 60 lei (până pe 10 mai inclusiv)
???? Acces general: 70 lei

Link eveniment: https://fb.me/e/12jj6OFFw

Un concert marca BandBook by Munteanu: https://www.munteanurecomanda.ro/bandbook/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.