Caravana Shakespeare vine la Râmnicu Vâlcea

Primarul Mircia Gutău a fost, din nou, gazda unui eveniment emoționant. Numărul cuplurilor sărbătorite în acest mandat cu ocazia Nunții de Aur a trecut de 500!
17/04/2024
Primarul Mircia Gutău a fost premiat în cadrul Galei CAPITAL Excelența în Management pentru atragerea de investiții record în Râmnicu Vâlcea
24/04/2024

Pe 24 aprilie, Caravana Shakespeare sosește la Râmnicu Vâlcea și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare” în 45 de minute.
Iubitorii de teatru sunt așteptați așadar miercuri, 24 aprilie, ora 19:00, în Centrul Civic, la un spectacol în aer liber, după 6 texte ale lui Wiliam Shakespeare. Intrarea este liberă iar participanții au ocazia să se înscrie într-un concurs care le poate aduce unul dintre cele două weekend-uri în doi, la Festivalul Internațional Shakespeare – Ediția a XIV-a, care va avea loc în perioada 16-26 mai 2024, la Craiova.
Anul acesta, Festivalul Internațional Shakespeare, Craiova sărbătorește 30 de ani de la prima ediție și a pornit în caravană prin 30 de orașe din România, între care și Râmnicu Vâlcea.
„Operele complete ale lui Shakespeare” în 45 de minute este un spectacol de teatru creat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și prezentat în premieră de 3 actori care colindă țara într-o camionetă, pentru a-l aduce pe Shakespeare din mijlocul comunității teatrale din Craiova în mijlocul comunităților din fiecare oraș prin care vor trece și pentru a împărtăși o frântură din spiritul tânăr, fresh și nonconformist al Festivalului Internațional Shakespeare din Craiova, unul dintre cele mai importante festivaluri tematice ale Europei şi printre cele mai importante festivaluri Shakespeare ale lumii.
Spectacolul „Operele complete ale lui Shakespeare” îi are în distribuție pe Lucian Vlăsceanu, Adrian Tudor și Alexandru Gabriel Boboruță. Traducerea și adaptarea sunt semnate de Petre Bokor, scenografia îi aparține Adelinei Galiceanu, iar regia este semnată de Alexandru Boureanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.