Reintroducerea biodiversității în zonele urbane face parte din strategia Uniunii Europene

Expoziție organizată de Muzeul Județean Olt în parteneriat cu UAPR Râmnicu Vâlcea: „REVERBERAȚII – Artă abstractă“
19/06/2021
Ordinea publică asigurată la Campionatul de Slalom și Îndemânare Auto Cupa Shopping City Râmnicu Vâlcea
20/06/2021

Declinul biodiversității a devenit o amenințare semnificativă asupra modului nostru de viață. Deputații europeni spun că este nevoie urgentă de o lege a Uniunii Europene privind biodiversitatea pentru protejarea faunei și florei și a ecosistemelor. Trebuie protejat cel puțin 30% din teritoriul terestru și maritim, împreună cu polenizatorii, care sunt o parte vitală a lanțurilor noastre alimentare. În plus, sunt necesare reguli obligatorii pentru încurajarea biodiversității în orașele și zonele noastre urbane.

Stupi de albine pe acoperișurile din Roma în scopul polenizării plantelor și recoltelor. Oi care pasc în oraș în scopul încurajării de noi ecosisteme. O grădină pentru bucătărie cu vedere la Turnul Eiffel în scopul de a creea spatii verzi în oraș. Proiecte ca acestea, care stimulează biodiversitatea în orașe, au devenit și mai importante în urma pandemiei.

Marie Dehaene / fermier urban: „În perioadele de criză, are loc întotdeauna o revenire la agricultura urbană. Așadar, da, situația aceasta este ceva care revine. Și odată cu schimbările climatice acest lucru este cu atât mai important, în ziua de astăzi.”

Reintroducerea biodiversității în zonele urbane face parte din strategia UE. Parlamentul European spune că trebuie să facem mai multe în scopul de a schimba cursul declinului biodiversității. Încălzirea globală ne afectează în continuare habitatele și ecosistemele. Astăzi, activitatea umană amenință 1 milion de specii din întreaga lume. UE are cea mai mare rețea de zone naturale desemnate din lume, dar teritorul maritim, pădurile și ecosistemele noastre încă mai au nevoie de o mai bună protecție împotriva activității umane.

César Luena / Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European: „Avem obiective foarte ambițioase de 30% în zonele maritime, terestre și fluviale. Haideți să le punem în aplicare. Trebuie să ne protejăm de asemenea și solurile. Solurile sunt fundamentale pentru protejarea speciilor.

Parlamentul dorește să oprească declinul polenizatorilor precum albinele, o legătură vitală în lanțul nostru alimentar. Deputații se vor opune reautorizării erbicidului glifosat în UE după 2022. Deputații europeni spun că sunt necesare 20 de miliarde de euro pe an și de reguli obligatorii pentru protejarea habitatelor și a biodiversității Europei, precum și respectarea obiectivelor UE în materie de climat. Aceștia solicită, de asemenea, semnarea unui acord global privind biodiversitatea, la conferința ONU din octombrie 2021.

sursa: Parlamentul European

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.